Midden-Limburg, de smalle taille van ’s lands meest zuidelijke provincie, is een compact en tegelijkertijd uiterst veelzijdig gebied. De regio bestaat uit de gemeenten, Echt - Susteren, Roerdalen, Maasgouw, Roermond, Leudal, Weert en Nederweert.

Echt - Susteren
Een jonge gemeente centraal gelegen tussen Roermond en Sittard-Geleen, het Belgische Maaseik en de Duitse plaatsen Waldfeucht en Selfkant. In de Grensmaasvallei is het mogelijk om op één middag van Duitsland via Nederland naar België te fietsen en weer terug…
In het zacht glooiende en bijna vlakke noordelijke deel van Zuid-Limburg treft men, op het smalste stuk van Nederland in het weidse uiterwaardenlandschap van de Maas, een unieke regio aan. In de Grensmaasvallei worden de moderne vooruitgang en industrie gecombineerd met het échte Limburgse "savoir vivre". 

Roerdalen
Klein geluk vindt men in het prachtige groene Roerdalen. De mooiste plekjes die doen verrassen! Men kan ze vinden in de uitgestrekte bossen, kleine dorpskernen, heidevelden of in de beekdalen waar talloze diersoorten zich thuis voelen. Geniet van de prachtige vergezichten. En van de Roer, het zilveren lint dat door het mooie landschap stroomt en waar de gemeente haar naam aan verbindt.

Maasgouw
De dorpskernen van de gemeente Maasgouw hebben een rijke geschiedenis en een landelijk karakter. Zo kennen we het witte stadje Thorn. Ohé en Laak en het vestigingsstadje Stevensweert worden ook wel “Het eiland in de Maas” genoemd . Maasbracht is de thuishaven voor de beroepsvaart, hier vindt men de grootste binnenvaarthaven van Nederland terug.
In Maasgouw vindt men het grootste aaneengesloten watersport gebied van Nederland – De Maasplassen.  Door het vele water in deze regio biedt men hier een groot aanbod aan waterrecreatie en watersport.

Roermond
De gemeente is zeer rijk aan cultureel erfgoed. Het is sinds 1559 bisschopsstad. In het centrum vind je dan ook veel historische (kerk)gebouwen en sfeervolle pleinen, waar men kan genieten van het bourgondische Limburg.
Roermond is bovendien een heerlijke winkelstad, en verkozen tot Beste Binnenstad 2009-2011! Van boetiekjes in monumentale panden in de binnenstad, tot het Designer Outlet Roermond dat jaarlijks meer dan vijf miljoen bezoekers trekt. Roermond is daarnaast ook een mekka voor de natuur en water liefhebber. De Maasplassen, die om en in Roermond liggen, zijn met haar 3000 ha. het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland.

Leudal
Leudal wordt ook wel de tuin van Limburg genoemd. En niet zonder reden. Men vindt volop natuur in Leudal. Kern vormt het prachtige natuurgebied Leudal bij Haelen. Naast overweldigende natuur vindt men in Leudal ook veel kastelen en molens. Deze combinatie maakt Leudal, met maar lieft 16 dorpskernen, een ideaal gebied om te wandelen en te fietsen.

Weert
Weert, ook wel de ‘Poort van Limburg’ genoemd, is een bruisende stad omringd door natuur, rust en ruimte. De gemeente Weert is 20 september 2014 uitgeroepen tot ‘Groenste regio van de wereld’. Naast deze groene atmosfeer, biedt Weert zijn bezoekers een grote variëteit aan winkels en horeca. Het is een centrumgemeente met een verzorgingsfunctie voor een gebied met ruim 100.000 inwoners. Daarnaast is het de ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar het heuvelachtige Zuid Limburg, het gezellige Brabant, het bourgondische België en zelfs Duitsland ligt op zeer korte afstand. 

Nederweert
Rond Nederweert liggen diverse landschaps- en natuurgebieden. Het bekendste is natuurlijk Nationaal Park de Groote Peel in Ospel, maar daarnaast is er het Sarsven, De Banen, Schoorkuilen en bijvoorbeeld het Weerterbos met het Grenskerkmonument. Verder kenmerkt de omgeving zich door de kanalen. Voor de pleziervaart is er nabij het centrum van Nederweert een passantenhaven aangelegd.